👆 Стручкова квасоля калорійність на 100 г продукту

  1. Склад і харчова цінність
  2. калорійність продукту
  3. Глікемічний індекс продукту

Стручкова квасоля є чи не найбільш смачним продуктом сімейства бобових, який поширений в кухнях різних країн світу. Стручкова квасоля має малу калорійність і відрізняється хорошою харчовою цінністю, а також в ній багато вітамінів і невисокий глікемічний індекс.

Квасоля привезли в Європу з Південної Америки, де її активно вирощували і вживали в їжу ще в 3-4 століттях до нашої ери. До сих пір квасоля користується високим попитом завдяки унікальним дієтичним властивостям і високому вмісту вітамінів з мікроелементами.

Склад і харчова цінність

Калорійність стручкової квасолі дійсно мала, тому цей продукт підходить всім, хто прагне схуднути. У складі містяться численні вітаміни групи B, C, A і E, а також фолієва кислота і каротин.

Крім великої кількості білка і вуглеводів, в квасолі багато клітковини , Є невелика кількість жирів і цукру. Всі вони потрібні людському організму, особливо в зрілому віці.

Іноді стручкова квасоля називається цукрової, що пояснюється м'якістю стручків. У нашій країні цей продукт особливо високо цінується. Врожаї цукрової квасолі досить високі і їй підходить суворий російський клімат. У традиційній білої квасолі багато рослинного білка, а в стручкової його трохи менше, але це компенсується великою кількістю вітаміном. Скільки калорій в стручкової квасолі ми з'ясуємо далі, але спочатку розберемося, що міститься в 100 г продукту:

  • 2,5 г білків;
  • 3 г вуглеводів;
  • 0,5 г жирів;
  • 0,1 г органічних кислот;
  • 0,6 г крохмалю;
  • близько 1 г харчових волокон, які називаються клітковиною;
  • 2 г золи;
  • приблизно 90 г води.

калорійність продукту

Читайте також

Як вже було сказано, калорійність у стручкової квасолі невисока і може коливатися в залежності від ступеня зрілості від 20 до 24 ккал на 100 г. У сирому продукті присутні токсичні речовини, тому його завжди піддають теплової обробки. При цьому важливо відзначити, що спосіб приготування може змінити калорійність стручкової квасолі.

При цьому важливо відзначити, що спосіб приготування може змінити калорійність стручкової квасолі

Зварена квасоля містить від 35 до 70 ккал в 100 р Якщо просто зварити її в воді, калорійність буде на нижній позначці, а якщо при варінні будуть додані всілякі заправки або масло, калорійність зросте. Якщо загасити стручкову квасолю, її калорійність досягне 70-80 ккал.

Найбільш калорійною є стручкова квасоля в смаженому вигляді. Кількість калорій може перевищити 100 одиниць на 100 г. Додавання додаткових інгредієнтів ще більше підніме цей показник.

Також відзначимо, що в замороженої стручкової квасолі, що продається у всіх супермаркетах, калорій майже стільки ж, як в сирої - близько 26-28 ккал в 100 р

Глікемічний індекс продукту

З калорійністю стручкової квасолі розібралися, а що у цього популярного продукту з глікемічним індексом? Він цікавить багатьох людей, що стежать за здоров'ям. Так званий ГІ стручкової квасолі становить 15 одиниць. Відповідно, лише 15 відсотків вуглеводного складу в крові перетворюється в глюкозу. настільки невисока значення глікемічного індексу квасолі свідчить про те, що у стручкової квасолі немає негативного впливу на речовий обмін і вона не викликає накопичення зайвої ваги.