👆 Харчова цінність макаронів з твердих сортів пшениці; БЖУ відварених макаронів

  1. Яка харчова цінність відварених макаронів з твердих сортів пшениці
  2. Вітаміни та інші речовини
  3. БЖУ сухих макаронів твердих сортів

Багато людей люблять макарони, але через сформованого міфу про те, що вони шкідливі для фігури, макаронні гурмани часто уникають цієї страви. Тим часом, негативний вплив макаронів на зовнішній вигляд і організм людини в цілому дещо перебільшено. Щоб не блукати в кулінарних потемках, давайте розберемося, яка ж харчова цінність цього мучного вироби, і зрозуміємо, чи можна іноді його собі дозволяти, не боячись нашкодити фігурі.

Макарони з твердих сортів пшениці корисні, на відміну від макаронів з м'яких сортов.Еслі ви хочете купити макарони з вищого сорту пшениці, в магазині потрібно шукати упаковку з маркуванням "Група А" - це і означає, що макарони корисні. Маркування "Група Б" ставиться на упаковках з макаронами з м'яких сортів пшениці.

Яка харчова цінність відварених макаронів з твердих сортів пшениці

Розглянемо детальніше харчову цінність макаронів з твердих сортів пшениці. Яка ж БЖУ варених макаронів з твердих сортів пшениці? БЖУ - відома абревіатура серед сидячих на дієті, і просто тими, хто стежить за харчуванням, розшифровується як Білки, Жири, Вуглеводи.

У ста грамах відварених макаронів з твердих сортів пшениці міститься:

  • 4,3 г білків
  • 0,9 г жирів
  • 64 г вуглеводів

Як бачимо, в таких макаронах багато вуглеводів, присутні білки і зовсім небагато жирів. Вуглеводи в макаронах з твердих сортів пшениці складні, не варто їх боятися також, як прості вуглеводи.

Калорійність при цьому складає близько 115 ккал. Ці показники приблизно однакові у різних марок, але невеликі відмінності і коливання цифр все-таки бувають.

Читайте також

Вітаміни та інші речовини

Макарони з твердих сортів пшениці мають в собі багато вітаміну B1, він допомагає зберегти енергію в організмі людини. Крім того, в макаронах з твердих сортів пшениці містяться і інші вітаміни: B9, B2, PP, E, мінеральні речовини: Калій, Фосфор, Залізо, Марганець, амінокислота Триптофан. Ця амінокислота підвищує настрій, забезпечує якісний сон, що дозволяє нормалізувати активність. Наявність достатнього обсягу білка дозволяє зробити так, щоб при вживанні макаронів, йшов жировий шар, а не м'язова маса. У складі макаронів багато корисної клет чатку . Вона м'яко позбавляє кишечник від зайвого, створює ефект наповненості шлунка, що дозволяє їсти менше. Вітаміни з таких макаронів засвоюються організмом краще, ніж з інших продуктів.

Завдяки збалансованості БЖУ, відварені макарони з твердих сортів пшениці корисні худне. Вони якісно насичують організм, тому бажання перекушувати пропадає. Важливо недоварюють макарони з твердих сортів пшениці, подавати їх аль- денте, інакше переварені макарони додадуть кілька зайвих кілограмів. Для дотримання збалансованості БЖУ спагетті з твердих сортів пшениці, їх важливо варити близько 5 хвилин, додаючи багато води.

БЖУ сухих макаронів твердих сортів

Харчова цінність сухих макаронів з твердих сортів пшениці становить 1,4 г жирів, 14,63 г білків і більше 60 г вуглеводів. Калорійність - 333 ккал. Показники приблизні, у різних фірм трохи коливаються, в цілому не повинні виходити за межі норми.

Не варто забувати, що вищенаведена харчова цінність макаронів з твердих сортів не враховує ніякі добавки у вигляді соусу, м'яса або сиру. Якщо ви додаєте ці продукти, БЖУ і калорійність потрібно вираховувати додатково. Без шкоди для фігури спагетті з твердих сортів пшениці переважно є зі свіжими і запеченими овочами, морепродуктами.

Без шкоди для фігури спагетті з твердих сортів пшениці переважно є зі свіжими і запеченими овочами, морепродуктами

В інтернеті можна знайти масу рецептів приготування спагетті з корисними продуктами, які відмінно доповнять блюдо, і не нашкодять фігурі. Головне пам'ятати, що будь-яке додавання додаткового інгредієнта збільшить харчову цінність приготовленої їжі.

Яка ж БЖУ варених макаронів з твердих сортів пшениці?