≡ Як правильно вибрати м'ясо для шашлику? ᐈ стаття від Мясторіі

Звичайно ж самий простий і зручний спосіб купити гарантовано якісне і свіже м'ясо для шашлику - це купити його в магазинах Мясторія

Звичайно ж самий простий і зручний спосіб купити гарантовано якісне і свіже м'ясо для шашлику - це купити його в магазинах Мясторія.

Але якщо, з якихось причин, Вам цього зробити не вдалося, ми підготували для Вас кілька важливих підказок:

1. Найкраще брати охолоджене м'ясо. Парне м'ясо для шашлику не годиться (особливо яловичина), так як вийде жорстким. Його потрібно витримати деякий час, щоб м'язи розслабилися.

2. Щоб відрізнити охолоджене м'ясо від замороженого і оттаявшего, треба натиснути на нього пальцем: м'ясо повинно бути пружним. У оттаявшего м'яса - більш інтенсивний колір, пухка консистенція, червоний м'ясний сік.

3. М'ясо обов'язково треба понюхати. Запах ні в якому разі не повинен бути неприємним. Якщо хоча б трохи віє затхлістю, вогкістю, хімією, гниллю - від покупки потрібно відмовитися.

4. Звертайте увагу на зовнішній вигляд м'яса: свіже охолоджене м'ясо - сухе, але при цьому глянсове, трохи поблискує, рівномірного кольору.

5. Не потрібно брати темне м'ясо - швидше за все воно старе і годиться хіба що на суп.

6. На дотик м'ясо не повинно бути вологим (якщо це так, то воно, швидше за все, накачані водою і хімічними розчинами), липким, не повинно сочитися кров'ю.

7. Перед покупкою обов'язково розгорніть охолоджене м'ясо (продавці часто укладають шматки, ховаючи жир і жили всередину). Якщо не хочете бруднити руки, добийтеся від продавця, щоб він показав м'ясо з усіх боків.

8. Врахуйте, що м'ясо для шашлику потрібно буде нарізати порційними шматками, тому найкраще купувати цілий шматок м'яса, і щоб з нього не звисали шматки жиру і жили.

9. Заморожене м'ясо ми брати не рекомендуємо, воно значно поступається за смаковими якостями охолодженого м'яса. Особливо не варто купувати повторно заморожене м'ясо.

10. Щоб визначити, заморожувалося чи м'ясо повторно, потрібно доторкнутися до м'яса і потримати палець кілька секунд: при нагріванні на морозиві м'ясі залишиться пляма темного кольору, а повторно заморожене м'ясо колір не змінить.

Для шашлику зазвичай вибирають свинину, яловичину, баранину або курку.

Свинина - універсальне м'ясо для шашлику. Вона є скрізь і вибір досить широкий, тому знайти гарне м'ясо цілком можливо. Свинина для шашлику повинна бути світло-рожевого і з невеликим жирком. Підходить для шашлику «ошийок» - м'ясо, розташоване вздовж хребта на шиї. Підходить і смуга вздовж хребта на спині, вдало вийде також корейка.

Яловиче м'ясо сухувато і жорсткувато, тому для шашлику його вибирають рідко. Але якщо вибір ліг саме на яловичину, то потрібно брати молоду - світлу. І віддати перевагу вирізку.

Баранина - класичний вибір для шашлику на Кавказі і в Азії. Для смаження на вугіллі підходить м'ясо молодого баранчика. Воно яскраво-червоне, якщо м'ясо набуло темнуватий, рубіновий відтінок - то баранина стара. Але якщо все ж ви побачили на прилавку хорошу, свіжу, яскраву баранину, то для шашлику вибирайте вирізку, корейку або м'якоть задньої частини.

Курячий шашлик не тільки доступний за ціною, він має ніжний і соковитим смаком, а також легкий в приготуванні. Добре підійдуть для шашлику з курки такі частини як гомілки, стегна і крила. Грудки містять мало жирів, що робить їх сухуватими, тому для приготування шашлику з грудок потрібні певні навички в маринуванні.

Бажаємо Вам удачі в виборі ідеального м'яса для шашлику. І пам'ятайте, у Мясторіі для Вас завжди гарантовано свіже та якісне м'ясо без заморозок і іншого шахрайства.

Різні варіанти м'яса для шашлику з маринадом і без, Ви знайдете в розділі шашлик .

Також, Ви можете скуштувати смачні стейки в магазинах Мясторія або замовити їх на нашому сайті: