Багато людей люблять макарони, але через сформованого міфу про те, що вони шкідливі для фігури, макаронні гурмани часто уникають цієї страви. Тим часом, негативний вплив макаронів на зовнішній вигляд і організм людини в цілому дещо перебільшено. Щоб не блукати в кулінарних потемках, давайте розберемося, яка ж харчова цінність цього мучного вироби, і зрозуміємо, чи можна іноді його собі дозволяти, не боячись нашкодити фігурі.
Макарони з твердих сортів пшениці корисні, на відміну від макаронів з м'яких сортов.Еслі ви хочете купити макарони з вищого сорту пшениці, в магазині потрібно шукати упаковку з маркуванням "Група А" - це і означає, що макарони корисні. Маркування "Група Б" ставиться на упаковках з макаронами з м'яких сортів пшениці.
Розглянемо детальніше харчову цінність макаронів з твердих сортів пшениці. Яка ж БЖУ варених макаронів з твердих сортів пшениці? БЖУ - відома абревіатура серед сидячих на дієті, і просто тими, хто стежить за харчуванням, розшифровується як Білки, Жири, Вуглеводи.
У ста грамах відварених макаронів з твердих сортів пшениці міститься:
Як бачимо, в таких макаронах багато вуглеводів, присутні білки і зовсім небагато жирів. Вуглеводи в макаронах з твердих сортів пшениці складні, не варто їх боятися також, як прості вуглеводи.
Калорійність при цьому складає близько 115 ккал. Ці показники приблизно однакові у різних марок, але невеликі відмінності і коливання цифр все-таки бувають.
Читайте також
Макарони з твердих сортів пшениці мають в собі багато вітаміну B1, він допомагає зберегти енергію в організмі людини. Крім того, в макаронах з твердих сортів пшениці містяться і інші вітаміни: B9, B2, PP, E, мінеральні речовини: Калій, Фосфор, Залізо, Марганець, амінокислота Триптофан. Ця амінокислота підвищує настрій, забезпечує якісний сон, що дозволяє нормалізувати активність. Наявність достатнього обсягу білка дозволяє зробити так, щоб при вживанні макаронів, йшов жировий шар, а не м'язова маса. У складі макаронів багато корисної клет чатку . Вона м'яко позбавляє кишечник від зайвого, створює ефект наповненості шлунка, що дозволяє їсти менше. Вітаміни з таких макаронів засвоюються організмом краще, ніж з інших продуктів.
Завдяки збалансованості БЖУ, відварені макарони з твердих сортів пшениці корисні худне. Вони якісно насичують організм, тому бажання перекушувати пропадає. Важливо недоварюють макарони з твердих сортів пшениці, подавати їх аль- денте, інакше переварені макарони додадуть кілька зайвих кілограмів. Для дотримання збалансованості БЖУ спагетті з твердих сортів пшениці, їх важливо варити близько 5 хвилин, додаючи багато води.
Харчова цінність сухих макаронів з твердих сортів пшениці становить 1,4 г жирів, 14,63 г білків і більше 60 г вуглеводів. Калорійність - 333 ккал. Показники приблизні, у різних фірм трохи коливаються, в цілому не повинні виходити за межі норми.
Не варто забувати, що вищенаведена харчова цінність макаронів з твердих сортів не враховує ніякі добавки у вигляді соусу, м'яса або сиру. Якщо ви додаєте ці продукти, БЖУ і калорійність потрібно вираховувати додатково. Без шкоди для фігури спагетті з твердих сортів пшениці переважно є зі свіжими і запеченими овочами, морепродуктами.
В інтернеті можна знайти масу рецептів приготування спагетті з корисними продуктами, які відмінно доповнять блюдо, і не нашкодять фігурі. Головне пам'ятати, що будь-яке додавання додаткового інгредієнта збільшить харчову цінність приготовленої їжі.
Яка ж БЖУ варених макаронів з твердих сортів пшениці?Copyleft © 2017 . www.sundao.com.ua Йога в Украине